duk eller blöjförvaring, same same.

När jag var gravid med Axel så var jag fången i mitt eget hem (framåt slutet även i min egen säng) - då jag hade extrem foglossning och på det bor utan hiss på tredje våningen. Så jag hade en hel del tid och lite ork då och då. Så jag sydde lite ditt och lite datt. Bland annat denna blöjförvaring som jag nu ska visa.

Den köptes som en fyrkantig duk på Erikshjälpen för 30:- och blev sen en (enligt mig) snygg förvaring för blöjor. Den hänger vid sidan om skötbordet/tvättmaskinen inne i mitt badrum. Lövley :)



(idag är det blöjor i 2-3 fack, sedan salvor och jox i en och ibland även en full med strumpor... av ngn anledning)

jagskabaratappa4kilo-kjolen

För några veckor sedan gjorde jag och vän T en rejäl loppissöndag. Rejäl med mina mått mätt innebär allt över 2h hemifrån utan man och barn (min minsta är 6 månader bara). Vi var iväg i 5h. T fann denna kjol åt mig och för 10:- så struntade jag blankt i att den är liiite för liten för mig. För jag SKA ju ändå gå ner i vikt (har ni hört den förr?).
Men den är ju så underbar att bara kjolen i sig är en morot nog att kämpa på lite ;)



(kjolen ligger fö på en 2.5m lång superfin trasmatta som fyndades samma långrunda. 60:- kostade den och dag 1 tappade maken avokado på den, dag två tappade maken avokado på den och dag tre spillde han nånslags saft. Kan han inte bara säga att den är ful och aldrig borde ha köpts? ;) )

färgfärgfärg

Åh jag har så himla svårt för allt det vita och beiga. Det får mig att tänka på instititutioner. Jag älskar färg. Massor med färg! Knalliga färger, inte pasteller. Grönt och rött är favoriterna. Leksaker är extrakul på det viset - speciellt de man hittar på loppis och som har några år på nacken - de har gott om färg.

Här kommer ett litet urval av de leksaker jag fyndat till sonen min. Mellan 5-15:-/st på Röda korset främst. Den röda "tipp-dockan" som plingar vackert hittade jag på loppis i stadens allé igår. Underbar!!


Den ovärderliga hjälpen

Vet ni hur svårt det är att ta en bra bild på saker som ligger på golvet? Jo det är jättesvårt, iallafall om man som jag har tre katter som dels är hysteriskt nyfikna och även hysteriskt irriterande. Jag har en stoor hög med kassa foton där det är med en eller annan kattdel på bilden. När jag skulle fota min fina trasmatta fyndad på Emmaus Björkå så gav jag upp. Alla bilder ser likadana ut, mer eller mindre. Så jag tog den bild som gör katten mest rättvisa (vilket inte är det lättaste alls, med en liten nakenkatt som Udda, som är snabb som en vessla. Men här står hon nästan still iallafall).

35:- och söt som socker
(mattan, inte katten. Eller ja, katten är också söt som socker men kostade betydligt mer och inte på Emmaus).


Äntligen!

Idag var jag med vän Linda och hennes vän Signe (båda vääldigt trevliga tjejer) på en liten söndagsloppisvända. Jag hittade ett gäng bakelit-matknivar på samma ställe där jag förra veckan fick skedarna. Nu fattas gafflar och även teskedar kanske. På Östregård gjorde jag dock mitt bästa klipp på länge: 6st tillsynes oanvända underbara dricksglas! Som jag har velat byta ut våra monsterglas från IKEA. Dessa är perfekta! Och sockersöta!

15:- kostade de mig!






Julduk - check!

I sommar har jag även fyndat årets julduk. En finfin blå variant av okänt ursprung, det enda som står  på duken är "Handprinted in Sweden" i ena hörnet. Den kostade mig 5:- och hjälper mig att se fram emot julen lite :)

'



(ja fy jag avskyr att stryka. Eller jag avskyr snarare att asa upp och ner på strykbrädet. Längtar efter ett eget hus med en egen tvättstuga där strykbrädet kan stå uppe jämt.)

Solliv från förr

Tidigare i sommar var jag på min vanliga söndagsloppisrunda här i trakten med Östregårds Loppis som höjdpunkt. Eftersom jag vägrar gå in med vassa armbågar och SPRINGA fram när dom öppnar grindarna kl.12 så brukar de största fyndfynden utebli. Men varje söndag har jag med mig en kasse hem, med ett eller flera (för mig) fynd. Den redan nämnda söndagen fick jag med mig något så vackert som ett vintage solliv från Triumph. Mint kondition, med prislappen kvar på. I min storlek! O.O Hur stor är den sannolikheten? 10:- betalade jag för den dessutom.

Så fort jag jobbar lite mer frekvent (är mammaledig från en underklädsbutik) så ska jag ta den med till jobbet en dag när vi har vår underbara säljare Torbjörn från Triumph där. Han kommer bli lika varm i hjärtat som jag.

Underbara ting!!








och en knippe tulpaner

Sista Malmöfyndet nu då. En knippe - eller en rad snarare - vackra tulpaner. Lagom lång fin duk för mitt köksbord.
Vem bryr sig om att stryka dukar när man kan slippa?
/sann icke-husmoder.

10:- på Myrorna

Ett gamalt magasin

På samma ställe där jag ofyndade den gula burken så fann jag ett nummer av Husmodern från 1938. Riktigt sött omslag och för att inte tala om artiklarna och reklamen inuti. Nu har jag dock bara hastigt ögnat igenom den, misstänker att när jag tar mig tid att läsa den på riktigt så kommer jag inte vara odelat positiv till innehållet. Men det är alltid intressant att läsa och förstå hur folk levde innan jag fanns och faktiskt innan min mamma fanns, i detta fallet. Mormor däremot - hon var ung på 30-40talet.

5:- kostade denna tidsmaskin


annons på baksidan

En burk med fel lock - kommer lastat!

Har tillbringat ett par dagar i Malmö men utan fyndjakt som prio 1. Vi åkte ner hela familjen och njöt av fint hotell, fint väder och fina vänner. En och annan fin promenad hann vi också med och till makens förtret så lyckades han ständigt föreslå gator där vi promenerade RÄTT IN i olika secondhand butiker. Jag gjorde dock hans och barnens plåga kort och susade snabbt in och ut ur dom. Ett par fynd fick följa med hem. Ett ofynd också. Suck. Jag köpte en supersöt burk från Rörstrand i gult. Med ett trälock som bara inte kan vara det rätta. Det är skevt och för litet känns det som. Och fult. Missuppfattade priset på burken och betalade mer än dubbelt så mycket mot vad den kändes värd med detta fula lock. Ah well - jag kan inte ha tur jämt.

Om någon för det första läser min blogg och för det andra vet vad det SKA vara för lock till burken - så berätta gärna det för mig.

Den är stämplad Rörstrand Sweden 651 undertill.


Första koppen till samlingen?

Söndagens besök på Östregårds loppis var en höjdare tycker jag. Förutom förklädet jag bloggade om längre ner så hittade jag också en kopp med fat. Den var så söt och jag synade den undertill efter stämpel men kammade noll. Jag lät den stå kvar på hyllan, med tanken "en ensam kopp, vad ska jag väl med den till?".

När jag senare köade till kassan så såg jag den stå kvar och bestämde mig för att slå till. 35:- är ju ingenting, både kopp och fat var ju i finfint skick. Så den fick följa med hem.

Jag körde en snabb googling och hittade den bland Rörstrandporslinet. Tydligen ska det vara en Rörstrand Fiesta Röd som jag kommit över? Trots att den inte är märkt. Hittade annons på likadan, omärkt och till priset av ca 450:- komplett med ett fat och en kopp. Det måste nog räknas som ett fynd :)

Så ja, låt mig presentera kopp nr 1 till samlingen: Rörstrand Fiesta röd. Jag hoppas att dom blir fler.

Bo Fajans

Hittade två fat och en kopp (?) av Bo Fajans. Men är det en kopp? Den är dels very small och dels saknar den öra. Ni hör kanske - jag är inte så hemma på Bo Fajans alls. "Koppen" hade en nagg, som dock såg ut att funnits innan lasering, för den var överlaserad. Ena fatet var tiptop, andra hade två naggar på undersidan. Alla tre blev mina för totalt 9:-

Blått är flott!


det svåraste

Det svåraste i att springa på loppis och second hand är, tycker jag, att inte köpa allt man tycker är fint (och som man faktiskt har råd med). Senast idag var jag inne en snabbis på Human bridge i stan (eller har dom bytt namn?) och hittade tre underbara klänningar som definitivt inte hade mitt namn skrivet på sig. Men dom var så FINA! Samma sak igår i Östregård, där hittade jag en tokfin riktig "kärring klänning/rock" från Almedahl som var helt fantastisk! Det kliade i fingrarna både igår och idag - jag ville ville köpa dom. Men till vad? Hänga i garderoben och klappa på bara? Hade jag vetat att karln inte skulle tokprotestera så skulle jag dock lätt hängt dom på vackra galgar och sen upp på väggen. Som ögongodis <3

No pictures dessvärre.

(Men en klänning köpte jag idag faktiskt. Den är dock helt oprovad av mig så det är lite spännande. Återkommer med information om resultat och ev även ett fotobevis. Risken är att den är för söt och snäll. Klänningen alltså)

Ut med det nya och in med det gamla

Igår påbörjade jag operation Byta-ut-besticklådan. Först ut blev de stora skedarna. In, i utbyte, kom ett gäng bakelit skedar. Min annars så älskvärda mans reaktion och kommentar:
*stora ögon och sen en djup suck*
-Skojar du med mig? Sånna hade vi i HUSVAGNEN när jag växte upp!
Jag:
-Dom är snygga och gratis var dom, du ska vara glad att jag byter mot billigt och inte "fult" och dyrt iallafall.
(Man ska alltid ha ett sånt argument om någon inte samtycker med ens smak, ett "tänk om det vore värre"-argument. Sen fick jag dom faktiskt på köpet när jag köpte ett ganska rejält gäng tallrikar ur Rörstrands serie Tim).


Förlåt förlåt förlåt

Jag har glömt att varna: den här bloggen kommer innehålla gott om dåliga foton. Jag är usel på att fotografera. Usel usel usel. Men jag hoppas att mina usla bilder ihop med er fantasi kan frambringa en korrekt bild av hur det ser ut, egentligen.

Förlåt.

fingardin från Finland

Jag gjorde det! Jag satte saxen (och symaskinen) i favorittyget från Finland! Stycket var för kort för en hellängd så jag kapade den och gjorde en kappa. Vad jag ska göra av resten av tyget vet jag inte. Ännu.

Måste komma på vad jag ska fylla ut fönstret med nu. Det ser plötsligt så stort och tomt ut. Det är svårt att behålla ömtåliga saker på fönsterbrädan då jag har tre klumpiga katter. Och sodastreamern som tidigare gömdes bakom en gardinlängd räknas knappast som finpynt.



Kuriosa: innan jag tog fram saxen så kastade jag upp tyget på stången och bad karln om råd. Frågade om jag skulle göra en helt rak kappa utan minsta veck, en jätteveckad kappa (dvs kapa och sen sy ihop den lång) eller en lite veckad kappa. Han tyckte lite veckad, eftersom det såg tråkigt ut med en helt rak kappa och "om den blir väldigt veckad så försvinner ju mönstret" sa han om jätteveckad-alternativet. Det där är ett av skälen att jag älskar honom så mycket :) Han tänker lite som en kvinna - eller som mig iallafall!

Återanvänt påslakan (SÅLD!)

En natt för ett par veckor sedan så försökte jag mig på att sy en kjol av ett underbart gammalt påslakan som jag har i min ägo. Tyget är verkligen dropdead underbart och kjolen blev skitsöt - men på mig blev den en katastrof. Så vad 17 som ska bli av denna kjol det vet jag inte.
Kanske åker den med någon gång när jag ska stå på loppis och kanske det kommer någon som också tycker att den är dropdead och kanske denna någon har en annan kroppstyp än mig. Och kanske hen köper den och blir extra fin.
Jag hoppas det.

SÅLD! (känns jätteläskigt, det är första gången jag säljer något som jag själv sytt!)

tappaandanpost från Finland

Idag kom ett 9kg tungt paket från Finland till bussgods, för mig att hämta. Det var min älskade kusin och hennes mamma som varit i mormors hus och tagit vara på  textilier och fraktat ner till mig. Mina önskningar var stooora men mina förväntningar små. Så när jag öppnade paketet så tappade jag nästan andan över vissa av tygerna.

På bilden är bara godbitarna med. Mina största favoriter är det röda stooorblommiga och det vita med blåa stoora blommor. Och förklädet (som har hel kjol!).

Vilken skatt!!! <3


Underbara förkläde

Igår gjorde jag många fynd. Men jag delar upp dem och visar ett då och då.
Färggladast var nog detta underbara vintage förkläde. Lappen satt kvar på och förklädet är helt oanvänt och i toppskick!
20:- kostade det och var värt det dubbla minst, i mina ögon.

Ska erkänna att jag samlar på gamla förkläden. Ju färggladare och roligare desto bättre. Jag har nu köpt en hängare så alla ska upp på vägen snart, så fort vi får fatt i en diamantborr (eller nästan iallafall, men våra väggar är SÅ hårda).

Förklädet:




(motsägelsefullt nog så är det karln här hemma som står för all matlagning. Däremot bakar jag gärna :) )

Jakten på spargrisen

Inför sonens namngivning så skulle jag ha tag på en spargris. I inbjudan skrev vi nämligen att det inte fanns några önskningar om presenter, men ville man så fick man lägga en valfri peng i spargrisen.

Vet ni hur svårt det är att hitta en fin spargris idag? I tell you IT IS! Jag började på mina vanliga second handbutiker, inget napp. Sen söndagsloppisen - där hittade jag en stor fin porslinsgris men utan nyckel och jag mitt dumma nöt trodde då att jag skulle hitta något bättre. Dumt dumt dumt. För jag hittade inget bättre, trots flera veckors jakt. Jag fick till slut köpa en blommig sparkrokodil från Åhléns som jag inte ens kommer visa på bild, den var visserligen på "rea" men sällan ett fynd. Fula krokodil.

I efterhand hittade jag dock denna underbara Mumin. Han är defekt och saknar också nyckel men åh himmel i havet vad fin han är <3 och kostade 10:- gjorde han


Brudklänningen min

För en dryg vecka sedan så gifte jag mig. Jag och min karl stal lite av vår sons namnfest och passade på att låta oss vigas. Dagen till ära hade jag köpt både ny klänning och nya skor men samma morgon som vi skulle namnge vår Axel Stig Jörgen samt vigas bytte jag ut hela min outfit. Istället för den nya och fina klänningen från Lindex så blev det secondhandfynd från Erikshjälpen. Istället för nya fina skor från Nilssons så blev det loppisskor från Östregårds Loppis. Och vet ni - jag vart skitsnygg!

Titta bara:





Klänning 75:-
Skor 20:-
Skärp hittades i garderoben

Ger mig ut i bloggeriet

Ja nu var det så dags igen. Nadja ska återuppta bloggandet. Förra bloggen handlade om stickning och denna nu handlar om loppis- och secondhandfynd. Jag hoppas att någon mer än jag ska ha glädje av denna lilla smala blogg.

Ska börja med att berätta att jag inte är ny i loppissvängen alls. Jag har alltid älskat att springa på loppis och secondhandbutiker, det är mer fynden som har varierat över tid. De intressanta fynden jag jagar just nu är (utan inbördes ordning):

* Leksaker
* Textilier
* Porslin

Leksakerna ämnade till min son, Axel 6 månader. Hittills har det blivit många skallror, mobiler och dyl. Han gillar dom och jag älskar dom - och det säger kanske lite av vem dom är till (egentligen ;) )

Textilierna ämnade till hela familjen. Tanken är att det ska sys än det ena än det andra - men många tyger/påslakan/dukar etc hamnar ihopvikta i min hylla. Som ögongodis.

Porslinet ämnade köket och familjen såklart. Och en framtida sommarstuga (åh vilken fin servis jag fyndade i veckan, perfekt till ett litet torp!!).

Så ja, nu kör vi då!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0